زعفران اصل در سراسر دنیا گیاهی ارزشمند است که دارای خاصیت های زیادی است. زعفران یکی از گرانبهاترین وگرانترین ادویه ها محسوب می شود،که به آن طلای سرخ می گویند. بنابراین سودجویان در بازار زعفران دنبال فروش زعفران تقلبی می باشند.

تقلب در زعفران
تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن بااستفاده از چربی ، عسل ، نمک و شکر و حتی زعفران پودر شده هم می شود.
عوارض مصرف زعفران تقلبی:
زعفران تقلبی دربازار امروزه گسترش یافته و اکثر مردم به دلیل ناتوان بودن درتشخیص زعفران اصل ازتقلبی، زعفران تقلبی را خریداری کرده و باعث به خطر افتادن سلامت خودوخانوادشان می شوند. زعفران تقلبی از رنگ های شیمیایی تشکیل شده اند و دارای ماده خطرناکی به نام تارترازین هستند، این ماده بسیار مضر بوده و سرطان زا است. بعلاوه مصرف هرگونه زعفران تقلبی باعث بروز عوارضی چون سرگیجه، دل درد، اسهال، کم خونی و… می شود. مصرف آن به مدت طولانی باعث آلرژی، حساسیت و حتی مسمومیت می شود. زعفران دکتر امین با افتخار زعفرانی با کیفیت و لایق ایران و ایرانی تولید کرده و تمامی تولیدات در آزمایشگاه های فوق تخصصی مرکز تولید تست کیفیت شده و میهمان سفره های مردم می شود.
فواید مصرف زعفران اصل:
در مقابل مصرف به اندازه و صحیح زعفران اصل برای سلامتی مفید بوده و دارای خواص بالایی است. از جمله: افزایش گردش خون، پیشگیری از دیابت، افزایش ایمنی بدن، بهبود عملکرد قلب، تقویت قدرت استخوان ها، ضدافسردگی و… اشاره کرد.پس برای خرید زعفران اصل باید دقت کرد و از فروشگاههای معتبر خرید کرد.
بهترین راه برای اصل بودن زعفران خرید مستقیم از کشاورز است. فروشگاه اینترنتی دکتر امین محیطی را برای شما عزیزان و دوستان فراهم کرده تا به صورت مستقیم از کشاورز خرید کرده و خریدی مطمئن و اصیل داشته باشید، تمامی محصولات دکتر امین دارای برگه سلامت و آزمایش بوده و کاملا ارگانیک و دارای اصالت می باشد.
چگونه زعفران اصل از تقلبی را تشخیص دهیم؟
برای تشخیص زعفران اصلی و تقلبی راه های زیاد و متفاوتی وجود دارد. مطمئن ترین راه تست زعفران ، انجام تست آزمایشگاهی است ولی چون اکثر مردم به وسایل آزمایشگاهی دسترسی ندارند یک روش پردردسر محسوب می شود. غیر این مورد روشهای دیگری وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.

بو کردن زعفران
زعفران دارای عطری میان بوی عسل و یونجه است. یعنی تقریبا رایحه ی آن ترکیبی از بوی عسل و یونجه می باشد. این راه یک روش خیلی آسان و ساده برای تشخیص می باشد. البته برای کسانی که با بوی یونجه و عسل آشنایی ندارند، روش سختی است.
طعم زعفران
زعفران طعم خاصی ندارد ولی کمی دارای طعم تلخ است. عت تلخی آن وجود ماده ای بنام پیکروکروسین بوده، اگر بعد از چشیدن زعفران طعم شیرینی را احساس کردید، حتما زعفران تقلبی است و به آن عسل اضافه شده است. برای چشیدن 2 تا 3 رشته را روی زبان خود قرار دهید .بعد از گذشت چند ثانیه طعم آن را بچشید.
ویژگی های ظاهری هرنوع زعفران
در این روش باید انواع زعفران و ویژگی هایشان را بشناسید که ما آنها را مختصر بیان می کنیم:
زعفران نگین تنها شامل کلاله زعفران بوده و به صورت متصل به هم می باشد.
زعفران سرگل شامل قسمت کلاله زعفران بوده که به صورت جدا از هم دیده می شوند.
زعفران دسته یا دختر پیچ از دو قسمت کلاله و خامه که به هم متصل می باشند وجود
آمده است.
زعفران پوشال نیز هم کلاله و هم خامه را شامل می شود ، اما بخش بزرگش را کلاله تشکیل میدهد و فقط 2 تا 3 میلی متر خامه را داراست.
زعفران کنج همان زعفران سفید که فقط شامل قسمت سفید رنگ زعفران است.
استفاده از آب سرد
یکی از راههای تقلب، استفاده از رنگ های طبیعی و مصنوعی در رنگ کردن خامه زعفران است. برای آزمایش چند رشته زعفران را درون آب بریزید اگر به سرعت تغییر رنگ داد و آب به رنگ قرمز درآمد، زعفران تقلبی است. اما زعفران اصل برای رنگ دهی به حداقل 10 الی 15 دقیقه زمان نیاز دارد.
استفاده از آب جوش
یک راه ساده و مطمئن به شمار می رود. چند رشته زعفران داخل آب جوش انداخته، اگر بعد از 5 دقیقه رشته های زعفران رنگ قرمز خود را حفظ کرد، زعفران اصل بوده ولی اگر رشته ها سفید شدند زعفران تقلبی است.
استفاده از کاغذ تست
ابتدا کاغذ را تا کرده و چند رشته زعفران در آن قرار دهید و سپس با انگشتان خود فشار دهید، حال رشته های زعفران را بررسی کنید اگر کاغذ چرب شده بود و مقدار کمی رنگ قرمز ایجاد کرده بود، زعفران اصل است. ولی اگر کاغذ مرطوب و قرمز رنگ شد، تقلبی است.
زعفران را بین انگشتان دست بمالید
زعفران را در آب سرد قرار دهید، بعد از مدتی مقداری از رشته ها را با انگشتان خود بمالید اگر رشته ها از هم جدا نشدند، زعفران اصل و اگر جدا شدند و به شکل پودر درآمدند، تقلبی می باشد.
استفاده از جوش شیرین
یکی دیگر از راه های آسان استفاده از جوش شیرین است. ابتدا آب و جوش شیرین را با هم ترکیب کنید، سپس مقدای زعفران در آن بریزید اگر مخلوط آب و جوش شیرین به رنگ زرد درآید، زعفران اصل، در غیر اینصوت محلول تقلبی است.
استفاده از گازوئیل
زعفران اصل در گازوئیل حل نمی شود، اگر حل شود تقلبی است.
استفاده از بنزین
اگر چند رشته زعفران در بنزین بیندازید و رنگ بنزین تغییر نکند، زعفران اصل بوده در غیر اینصورت تقلبی است.
استفاده از گاز متان
مقداری زعفران را روی اجاق گاز نگهدارید اگر رنگ زعفران نارنجی یا بنفش شد، زعفران اصل است و اگر به رنگ زرد درآید، تقلبی است.
نکته:
زعفران اصل هیچ درخشش و براقیتی ندارد. اگر زعفرانی را که خریده اید، براق و درخشان باشد محصول تقلبی را خریدید.
نتیجه گیری:
فرآیند سرعت رنگدهی زعفران کند و زمانبر است اگر زعفران رنگ خود را به سرعت از دست بدهد محصول تقلبی است. زعفران اصیل بوی قوی و شدید دارد اگر زعفران خریداری شده از عطر بالایی برخوردار نبود تقلبی است. سررشته های زعفران اصل حالت چند شاخه دارند ولی زعفران تقلبی اینچنین نیست. زعفران اصل دارای سررشته های شیپور مانند بوده و قسمت پایین آن باریکتر می شود. رنگ زعفران قرمز تند است. زعفران اصل دارای قیمت بالایی است، اگر زعفرانی ارزان بود و قیمت آن از واقعیت به دور بود مطمئن باشید زعفران تقلبی است. اگر زعفران را به آب اضافه کردید، مقداری روغن روی سطح آب مشاهده شد زعفران تقلبی است. کلام آخر، روش های زیادی برای تشخیص زعفران اصل و تقلبی است اما مطمئن ترین و ساده ترین راه، خرید از فروشگاه های معتبر است. فروشگاه اینترنتی دکتر امین، مکانی ایمن برای خریدی مطمئن است.
به شما پیشنهاد میکنیم محصولات ما را فقط یک بار امتحان کنید تا اصالت، عطر و طعم زعفران را به خوبی درک کنید.