فروشگاه زعفران دکتر امین

شرکت دانش‌بنیان صنایع کشاورزی و دارویی دکتر امین

کروسین زعفران چیست؟

مزرعه زعفران

مقدمه

کروسین دلیل رنگ قرمز و خوشرنگ بودن زعفران است. با ما همراه باشید تا با خواص درمانی این ماده اعجاب انگیز آشنا شوید.

زعفران مورد استفاده در واقع کلاله گیاه زعفران است. زعفران در کلاله خود دارای چندین مواد شیمیایی می باشد که خاصیت درمانی هم نیز دارند.یکی از این مواد شیمیایی کروسین می باشد. وجود این ماده در زعفران باعث ایجاد رنگ قرمز آن شده است. مواد شیمیایی دیگری که در کلاله زعفران وجود دارند عبارتند از: کروسین، کروستین، سافرانال و پیکروکروسین. کروسین مسئول رنگ قرمز، پیکروکروسین مسئول طعم تلخ و سافرانال مسئول طعم و بوی زعفران هستند. سافرانال (محلول در چربی) و کروستین (پیش ساز کروسین) تلخ هستند اما مهم‌ترین عامل تلخی زعفران، پیکروکروسین است.

زعفران علاوه بر این که ارزش غذایی دارد. در طب سنتی نیز جایگاه ویژه ای دارد. از زعفران به عنوان تسکین دهنده درد مانند درد معده و کلیه، آرامش‌دهنده و کاهش‌دهنده استرس استفاده می‌شود. زعفران دارای خاصیت دارویی است و یک گیاه دارویی شناخته می شود. مهمترین عامل داروئی این گیاه کروسین است.

کروسین:

کروسین و کروستین از متابولیت‌های موجود در زعفران هستند که به آن خاصیت دارویی می‌بخشند. این ماده یک نوع کارتنوئید هست.  که به راحتی در آب حل می‌شود. به همین دلیل وقتی در آب جوش یا یخ میریزیم به سرعت رنگ زعفران نمایان می شود.اصلی ترین عامل ایجاد قدرت رنگی در زعفران ترکیبی زرد رنگ به نام کروسین به فرمول شیمیایی C44H64O24 است.

کروسین‌ها استرهای گلیکوزل کروستین هستند که یک واحد مرکزی با هفت پیوند دوگانه مزدوج و چهار گروه متیل به عنوان زنجیره جانبی را در بر می‌گیرد.

کروسین زعفران

این ماده یکی از چند کاروتنویید محدود موجود در طبیعت است که به آسانی در آب حل می شود. این حلالیت یکی از دلایل کاربرد وسیع آن به عنوان رنگ دهنده در مواد غذایی و دارویی نسبت به سایر کاروتنوییدها می باشد.

قدرت رنگی زعفران یکی از پارامترهای عمده تعیین کننده کیفیت زعفران می باشد که با اندازه گیری میزان کروسین موجود در آن مورد ارزیابی قرار می گیرد.

همانطور که گفته شده زعفران خاصیت دارویی دارد. به عنوان یک گیاه دارویی نیز شناخته می‌شود. ماده کروسین مهم‌ترین عامل دارویی این گیاه است.

محققان به بررسی علمی تاثیر زعفران و مواد شیمیایی موجود در آن بر بیماری‌های مختلفی پرداخته‌اند که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

طی بررسی اثر ضد اضطراب کروسین در مقایسه با داروی دیازپام (داروی موثر بر درمان اضطراب) در شرایط آزمایشگاهی مشخص شد که این ماده در دوزهای مشخصی، همانند دیازپام منجر به کاهش اضطراب می‌گردد. زعفران و کروسین موجود در آن بر بهبود خواب و کاهش اضطراب موثر است؛ اما این اثرات وابسته به دوز می‌باشد.

زعفران و تاثیرآن در بیماری های عصبی

پس از بررسی‌های متعدد بر روی افراد مبتلا به افسردگی‌های خفیف، مشخص گردید که مصرف دوز مشخصی از زعفران، می‌تواند در بهبود افسردگی تاثیر مثبتی داشته باشد. مکانیسم اثر زعفران برای کاهش اضطراب احتمالا به این صورت است که کروسین و سافرانال بر دوپامین (هورمون سرخوشی)، نوراپی نفرین (هورمون استرس) و سرتونین (هورمون شادی) تاثیر دارند.

به طور دقیق‌تر احتمالا کروسین بر سیستم دوپامینرژیک (مسیر‌های انتقال دوپامین) و مهار بازجذب نوراپی نفرین و سافرانال بر سیستم سروتونرژیک (مسیرهای انتقال سروتونین) موثر هستند. 

کروسین و بیماری های چشمی

آزمایش‌ها و مطالعات نشان داده که زعفران می‌تواند در درمان برخی  از بیماری های چشمی مانند بیماری AMD موثر باشد. کروسین مانع از آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلول) می‌شود و در نتیجه مانع مرگ گیرنده‌های نوری که ناشی از نور است، می‌گردد. همچنین این ماده جریان خون شبکیه را افزایش و عملکرد آن را بهبود می دهد.

از طرفی کروستین انتشار اکسیژن به مایعات مانند پلاسما را افزایش می‌دهد. بنابراین زعفران و اجزای تشکیل دهنده آن (به خصوص کروسین و کروستین) می‌توانند به عنوان محافظ عملکرد چشم باشند.

این اثرات را می‌توان مربوط به عملکرد آنتی اکسیدانی، مهار آپوپتوز و عملکردد ضد التهابی آن‌ها دانست. 

تاثیر زعفران برحافظه

محققان ژاپنی ادعا کرده‌اند که کروسین و کروستین در مهارت‌های یادگیری و حافظه موثر هستند و آن‌ها را بهبود می بخشند.

به طور کلی از نتایج مطالعات در زمینه تاثیر زعفران بر حافظه، به نظر می‌رسد که زعفران و اجزای سازنده آن به ویژه ماده کروسین سبب تقویت حافظه می‌شود و اثرات مخرب‌های خارجی بر حافظه را کاهش می‌دهد.

کروسین و عملکرد آنتی اکسیدان

مهم‌ترین نقش کروسین، عملکرد آنتی اکسیدانی آن است. کروسین می‌تواند با افزایش بیان ژن‌های دخیل در فرایندهای آنتی اکسیدانی و آنزیم‌های آنتی اکسیدانی بر استرس‌های اکسیداتیو تاثیر بگذارند و اثر تعداد زیادی از رادیکال‌های آزاد را خنثی کند.

کروسین و کروستین می‌توانند با التهاب‌های عصبی که با شروع بیماری‌های نظیر آلزایمر و پارکینسون  در ارتباط هستند، مقابله کنند.

خرید انواع زعفران

در نهایت می‌توان گفت که گرانی این گیاه خوش طعم و عطر بی دلیل نیست. امروزه سعی بر این که از مواد موثره و متابولیت‌های ثانویه گیاه زعفران در درمان بیماری‌های متعددی استفاده شود و به عنوان دارو در طب نوین نیز جایگاه واقعی خود را به دست آورد.

شما می توانید با مراجعه به سایت دکتر امین، و تماس با مشاوران فروش ما این ماده رزشمند را با کیفیتی بالا و خلوصی برابر 99/99% خریداری نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
مقایسه