زعفران و سلامت چشم: اگر به تازگی متوجه شدید که دید شما کم شده است. و عینک و لنز هم دید شما رو بهتر نمی کند، حتما مصرف زعفران را در برنامه غذایی خود بگنجانید. تحقیقات انجام شده، نشان می دهد که از زعفران به عنوان یک عنصر طبیعی برای درمان مشکلات بینایی می توان استفاده کرد.
بر اساس آخرین مطالعات جهانی زعفران و سلامت چشم مشخص شد. زعفران می تواند بدون هیچ زحمتی و کاملا طبیعی باعث پیشرفت و بهبود بینایی شما شود، این آزمایش بر روی افرادی که بیماری دژنراسیون ماکولا یا AMD (بیماری که شایع ترین علت کوری در افراد مسن است) دارند بررسی شد. آنها ۲۰ میلی گرم زعفران را به مدت سه ماه در رژیم غذایی روزانه شان اضافه و استفاده کردند و در اخر با نتایج بسیار مثبتی روبرو شدند.
دکتر Silvia Bistiمعقتد است، این ادویه روی ژنهایی تاثیر میگذارد که وظیفهی تنظیم اسید چرب غشای سلولی را بر عهده دارند. و این امر سبب تقویت بینایی میشود. زعفران اغلب به عنوان یک ادویه در انواع غذاها استفاده می شود. اما با توجه به تحقیقات جدید این ماده ممکن است در برنامه های درمانی نیز قرار گیرد. پس اگر شما هم از مشکلات بینایی رنج می برید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
زعفران و سلامت چشم:
مطالعات انجام شده مرکز چشم پزشکی استرالیا، ثابت کرد مصرف زعفران بر روی عوامل ژنی که در عملکرد بهتر سلول های بینایی کمک می کنند، تاثیر بسزایی دارند. زعفران دارای ترکیب منحصر به فردی از آنتیاکسیدانها است، از جمله کروسین و کروستین که احتمال می رود نقش کلیدی در ترویج سلامت چشم داشته باشند. این ترکیبات نشانههایی از موفقیت در حفاظت از چشمها در برابر استرس اکسیداتیو و التهاب که از عوامل کاهش دید می باشند، دارند.
عصاره زعفران علاوه بر جلوگیری از تخریب سلول های گیرنده نوری، می تواند از بیماری های تحلیل ماکولار و التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم که مهم ترین عامل شب کوری می باشد پیشگیری کند.
اشخاصی که در رژیم غذایی روزانه خود زعفران را گنجانده اند چشمهایشان در برابر نور خورشید محافظت می شود. و پیشرفت بیماری های ژنتیکی مربوط به بینایی کند می شود و گاهی به تعویق می افتد.
مصرف روزانه زعفران موجب احیای سلولهای آسیب دیده چشم می شود. زعفران همچنین در درمان اختلالات لکه زرد شبکیه که در سنین سالخوردگی ایجاد می شود موثر است. به همین دلیل است که مصرف زعفران در رژیم غذایی به سالمندان و افراد مبتلا به بیماری های چشم بسیار توصیه می شود. در نتیجه مصرف زعفران و سلامت چشم امری ضروری و مهم است.
زعفران و تقویت چشم:
تحقیقات نشان داده است که ترکیبات آنتیاکسیدان در زعفران و سلامت چشم، به ویژه کروسین و کروستین، نقش مهمی در حفاظت و تقویت و سلامت چشم ها دارد. و در مقابل رادیکالهای آزاد آسیبزننده از چشم محافظت می کنند. بنابراین از آسیب سلولی جلوگیری میشود. این نتایج نه تنها امیدوارکننده است. بلکه زعفران را به عنوان عاملی که از گسترش بیماری های چشمی جلوگیری می کند در نظر می گیرد.
علاوه بر این، ویژگیهای ضد التهابی زعفران به بهبود سلامت و تقویت چشم کمک میکند. التهاب یکی از عوامل تضعیف بینایی و ایجاد بیماریهای چشم است. با کاهش التهاب، زعفران یک سپر محافظ برای چشمها ارائه میدهد. و باعث ترویج سلامت بینایی می شود. بحث زعفران و سلامت چشم، بحثی مهم و پرطرفدار این روزها می باشد.
کپسول های زعفران و پیشگیری از اختلالات بینایی:
یک دانشمند اهل سیدنی پس از سال ها تحقیق به این نتیجه رسید که آنتی اکسیدان های موجود در زعفران قادرند بهبود و جلوگیری از نابینایی را تسهیل کنند. براساس مطالعه این دانشمند، افرادی که به مدت سه ماه کپسول های حاوی زعفران مصرف کرده بودند، بهبود قابل توجهی در دید خود تجربه کردند. که این نشان از قدرت شگفت انگیز این گیاه در جلوگیری از نابینایی است. استفاده از زعفران می تواند، احتمال نابینایی در سالمندان را کاهش دهد. و همچنین به افرادی که مشکلاتی در بینایی دارند، کمک کند تا این مشکلات را بهبود بخشند.
محققان اشخاصی را با کپسول زعفران در دوز مشخصی مورد بررسی قرار دادند. پس از گذشت یک ماه، تغییرات تحسین برانگیزی در بینایی آنان رخ داد. زعفران میتواند به عنوان روشی برای جلوگیری از نابینایی در افراد پیر استفاده شود. و مصرف آن همچنین میتواند به عنوان یک عینک آفتابی طبیعی عمل کند که چشمها را از آسیبهای نور آفتاب حفظ کند.
تأثیر زعفران در کاهش خطر ابتلا به کاتاراکت:
کاتاراکت ها، که با ابری شدن عدسی چشم مشخص می شوند، تهدید قابل توجهی برای بینایی ایجاد می کنند. به ویژه در میان جمعیت مسن و پیر.این موضوع باعث شد که محققان یک بار دیگر به بررسی زعفران و خواص ان بر درمان بیماری چشمی بپردازند. ویژگی های آنتی اکسیدانی زعفران یک بار دیگر نقش اساسی در پتانسیل آن برای مبارزه با کاتاراکت ایفا می کند. با حفاظت از عدسی در برابر استرس اکسایشی، زعفران ممکن است کمک کند تا شروع تشکیل کاتاراکت را به تاخیر بیندازد یا جلوگیری کند.التهاب یک عامل شناخته شده در توسعه کاتاراکت هاست و با کاهش پاسخ التهابی، زعفران یک لایه حفاظتی برای عدسی چشم ارائه می دهد. این عمل از ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی جامع زعفران، در حفظ سلامت چشم می باشد. و اهمیت آن را در پیشگیری از کاتاراکت نشان می دهد.
چگونه زعفران بر بهبود تیزبینی تاثیر می گذارد؟
زعفران علاوه بر قابلیتهای پیشگیرانه ای که دارد، باعث افزایش تیزبینی و درک رنگ نیز می شود.
مطالعات بالینی شواهدی ارائه دادهاند که مصرف زعفران میتواند منجر به بهبود تیزبینی شود و افراد را قادر به تجربه دید واضحتر و جزئیتر کند. این مورد به خواص زعفران برای حفاظت و ترمیم سلولهای چشم نسبت داده میشود. این یافته نه تنها الهامبخش است بلکه راههای جدیدی را برای استفاده از زعفران به عنوان یک وسیله برای افزایش سلامتی دید، به صورت طبیعی و جامع باز میکند.
زعفران و آب مروارید چشم:
آب مروارید، در بیان ساده، یعنی کدورت در عدسی چشم، در داخل چشم و در پشت عنبیه، یک عدسی شفاف قرار دارد که وظیفه اش متمرکز کردن شعاع های نوری بر روی شبکیه چشم است. وقتی ساختار پروتئین ها در عدسی تغییر کند و مانعی بر سر راه نور که قصد عبور از آن را دارد ایجاد شود. کدورت عدسی اتفاق می افتد. علت اصلی آب مروارید در چشم افزایش سن است. که معمولا در سنین ۶۵ تا ۷۴سال بروز می کند. در آب مروارید لکههای تیره ای بر روی عدسی چشم به وجود میآید. با گسترش لکههای تیره، عدسی چشم، به مرور زمان، شفافیت خود را از دست داده و مشکلاتی را برای فرد ایجاد میکند.در واقع با مصرف زعفران و گنجاندن ان در رژیم غذایی میتوانید این بیماری را در کهنسالی به تعویق بیندازید.
در پایان
زعفران با خواص بی نظیرش یک درمان طبیعی برای بیماری های چشمی می باشد. در مقالات و مطالعات زیادی که در رابطه با زعفران و سلامت چشم وجود دارد. بهترین دوز و مقدار مصرف زعفران برای تقویت و یا درمان بیماری های چشمی بین 20 تا 50 میلی گرم زعفران در روز است. رژیم های غذایی حاوی مصرف روزانه زعفران می تواند از چشم ها در برابر آسیب هایی که ناشی از پرتوهای مضر خورشید هستند جلوگیری کند.زعفران علاوه بر بهبود شبکیه چشم و درمان بیماری ماکولا، در درمان آب مروارید که یکی دیگر از بیماری های چشمی است نیز موثر می باشد. اگر بینایی شما نیاز به تقویت دارد بهتره با چشم پزشک خود مشورت کنید. و در صورت نداشتن خطرات احتمالی مصرف زعفران را در رژیم غذایی خود بگنجانید. قبل از مصرف، اطمینان حاصل کنید که محصولات به کار رفته خالص و بدون مواد افزودنی باشند.
زعفران خالص و اصیل را می توانید از سایت زعفران دکتر امین تهیه نمایید.